هانا سیگل
نظریه های روان درمانی
تاریخچه - چارچوب نظری - کاربرد

هانا سیگل

زندگینامه مختصر هانا سیگل- روانکاو شهیر بریتانیاییهانا سیگل را یکی از پر آوازه ترن کسانی می دانند که در روانکاوی معاصر ادامه دهنده و تکمیل کننده کار کلاین است. او در کنار روزنفلد، بایون و اسکات از پیشگامان تحلیل اسکیزوفرنی در دهه های 40 و 50 هستند. او از معدود روانکاوانی بود که به عنوان فعال اجتماعی به شمار می آیند سیگل در دهه 80 رهبری گروهی از روانکاوان معترض BPS (جامعه روانکاوی بریتانیا) را نسبت به جنگ هسته ای به عهده داشت که آن را دیوانگی مطلق می دانستند. مقاله معروف او سکوت جنایت واقعی است(1987) در همین مورد است.
 
او در لهستان بزرگ شد. مادرش زنی پر انرژی و مهربان بود. در 12 سالگی به دلیل پاره ای مشکلات به ژنو رفتند. پدرش ویراستار یک مجله شد. هانا برای ادامه تحصیل در طب به ورشو برگشت. این در حالی بود که علاقه ی خاصی به جامعه شناسی داشت.
 
خانواده اش تحت فشار نازی ها مجبور شدند به پاریس بروند (پدرش ضد فاشیست بود). ولی هانا درلهستان ماند و پزشکی را ادامه داد اما پس از اینکه پدرش برای کار به پاریس رفت ورشو را ترک کرد. در 1940 با تسخیر پاریس توسط آلمان ها به انگلستان مهاجرت کردند. او در انگلیس تحصیلات پزشکی اش را ادامه داد و یک روانکاو شد.
 
او با فربرن (در ادینبورگ) و کلاین همکاری داشته است؛ تحلیل و سوپرویژن او با ملانی کلاین بوده است. پیشرفت او به جایی رسید که ریاست گروه کلاینی را به عهده گرفت. نخستین بیمار او یک فرد مبتلا به اسکیزوفرن بستری بود و نظرهای او در مورد تحلیل بیماران اسکیزوفرن از منظر بالینی قابل توجه است. در روانکاوی معاصر در دفاع از اندیشه ملانی کلاین کسی همپای سیگل نیست. همچنین او را می توان نخستین کلاینی دانست که اندیشه های استاد خود را به جامعه شناسی، سیاست و فلسفه پیوند زد. از افتخارات دیگر او می توان به ریاست BPS و نایب رئیس IPA(انجمن بین المللی روانکاوی) اشاره کرد.
 
 از نکته های برجسته نظری او می توان به مفهوم تشکل نمادین در بیماران مبتلا به اسکیزوفرن اشاره کرد. همچنین بسط مفهوم فانتزی ملانی کلاین و در نظر گرفتن آن به عنوان یک دفاع که در قالب فانتزی بیان می شود از دیگر مشارکت های او به شمار می آید.
 
آثار مهم وی عبارتند از:
 
-         رویا، فانتزی و هنر(1991)
-         ادبیات روانکاوی و جنگ (1997)
 
-         منطق و هوس (1997)
-         روانکاوی و فرهنگ: رویکردی کلاینی (1999)
 
این بانوی بزرگ روانکاوی که به وی لقب ملکه تاریکی (اشاره به ناخودآگاه دارد) نیز داده اند درپنجم ژولای 2011 درگذشت.
 
 منبع: روان درمانی ایران

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها